Om oss

Miqro & Myzaq

med matte Marie

 

Miqro och Myzaq

med matte Marie

Det här är vi

 

Vi driver den här sidan tillsammans. Matte skriver mest men Miqro har en egen blogg där han kan skriva själv ifall han har något att berätta, vilket inte är så ofta nuförtiden. Däremot har båda hundarna en sida på Facebook som de själva skriver på så gå gärna in och "lika" dem: Miqros, Myzaqs

Jag har varit hundintresserad i hela mitt liv och alltid hållit på med andras hundar. Miqro är dock min första egna hund. Då, i februari 2009, när jag äntligen hade möjlighet att skaffa mig en egen hund tog jag chansen och jag har aldrig ångrat det beslutet. Miqro är det bästa som hänt mig och tänk vad vi upplevt mycket tillsammans han och jag! Vi har gått kurser i både det ena och andra. Vi har tävlat, varit med på uppvisningar och åkt runt på events. Vi har till och med vunnit en tävling på internet där Miqro blev utnämnd till Årets Familjehund 2011. Priset var ett tresidigt reportage i Härliga Hund samt hundmat från Doggy och prenumeration på tidningen Härliga Hund under hela Miqros liv. Reportaget var det bästa och roligaste :)

 

Miqros och min flock har varit ganska föränderlig genom åren. De hundar som kommit och gått finns längst ner på den här sidan. Just nu består flocken av tre hundar. Miqro och Myzaq som är mina egna och så lilla Olga som är här för att träna och tävla innan hon ska gå i avel. Jag tycker om att ha en föränderlig flock. På det viset hinner jag lära känna många hundar. Jag gillar dessutom grundträning och då är det lite extra kul att jobba med just det. Vad som händer med flocken framöver återstår att se, spännande va :)

 

Divan Miqro

Född: 11 augusti 2008

Främsta egenskaper: arbetsvillig, lyhörd och tillgiven

 

Miqro älskar att visa upp sig. Ju fler som tittar desto bättre tycker han. Utställningar är det bästa men tricks och uppvisningar är också kul. Han gillar verkligen att jobba och har svårt att sluta när man har börjat. Tar du fram en kamera börjar Miqro posera. Använda nosen är inget för Miqro; ju snabbare man gör så många saker som möjlgt desto större chans att nåt blir rätt.

 

"Han är som arapapap-fågeln i Kalle Anka på julafton"

 

Länk till Miqros egen blogg

 

 

Olga

Natural Choise Optimistic Olga

Född: 22 februari 2015

Främsta egenskaper: Sprallig, glad, lättlärd

 

Olga är min lilla oslipade diamant. Hon gick från att vara utställningshund till att bli en träningskompis på kort tid. Vi har långt kvar men vi jobbar på. Hon är lättlärd, glad och arbetsvillig och säger aldrig nej till en godisbit. Olga är inte min hund utan hon är här för att träna och tävla innan hon går i avel. Vi har så kul på vägen och hon är en perfekt del i flocken!

 

"Hon är som en liten spratteldocka"

 

Huskatterna Franz och Curre

 

Får jag lov att presentera Franz och Curre, mina huskatter som vill vara med överallt; när vi tränar, när vi sover, när vi sitter i soffan. De är söta men kan bli lite för mycket emellanåt. Mitt dumma misstag var att börja lära dem konster med godis. Nu vill de vara med ännu mer, fast det är roligt så klart. Undrar hur mycket jag kommer att kunna lära mina katter :)

 

Franz är född 28 november 2007

Curre är född 22 mars 2010

 

Franz är megagosig och Curre är av den undersökande typen

 

Lille Mille

Född: 28 maj 2011

Främsta egenskaper: sprallig, uppmärksam och gosig

 

Mille är nästan alltid glad. Han är duktig på att leka och kan leka med de flesta andra hundar. När vi jobbar är han intresserad och vill förstå. Han tänker efter och funderar på vad matte vill och sen gör han det han tror är rätt. Han är väldigt duktig på att använda sin nos och arbetar systematiskt. Mille ligger gärna nära och kryper ofta upp vid halsen.

 

"Han är som en liten sprätt"

 

Länk till Milles egen blogg

 

 

Mille kom till oss som valp i slutet på juli 2011. Han var en självklar del i vår flock men hade inte samma träningsvilja som Miqro och jag. I april 2014 flyttade han till Veronica i där han får vara den sällskapshund han är bäst på att vara. Han får gosa hur mycket han vill, springa mycket och bara vara underbar. Jag är så tacksam för att ni är så bra för varandra!!

 

 

 

Mysige Myzaq

Ooo Jaguar James Ooseven

Född: 17 maj 2013

Främsta egenskaper: nyfiken, lättlärd och gosig

 

Myzaq är en försiktig general, men nyfikenheten tar överhand så han är jätterolig att jobba med. Han vill ha koll på matte och har en stor will to please. Tar du fram en klicker bjuder Myzaq på många olika beteenden och hoppas att något är just det du tänkt dig. Han är extremt snabblärd och har mycket ork och entusiasm.

 

"Han är som en liten studsboll"

 

 

 

Den stolta ägaren

Född: 19 oktober 1979

Främsta egenskaper: trygg, konsekvent och lyhörd

 

Jag tycker om att prova på olika delar inom hundsport. Hittills har vi testat agility, lydnad, spår, sök, specialsök, utställning och tricks. Mycket är roligt och det mesta hänger på vad hunden vill och har fallenhet för. Jag hittar på olika saker med mina hundar för att se vad de är intresserade av. De är vana att vara med överallt så de kan hantera och koppla av i olika miljöer. Jag försöker vara konsekvent och inbillar mig att jag har tydliga regler.

 

Länk till mattes egen blogg

 

Husse Ola

Född: 25 januari 1979

Främsta egenskaper: Påhittig, trygg och kärleksfull

 

Ola har haft hundar runt sig i stora delar av sitt liv men aldrig riktigt hållit på med hundträning. Han trivs i sällskap av djur och är en trygg person för djuren i den här flocken. Han är en stor del av hundarnas liv och busar och leker med dem när vi är hemma och hjälper till med omvårdnaden.

 

Coola Macho

Agatowy Glazki Tambovsky Macho

Född: 25 juli 2007

Främsta egenskaper: Gosig, glad, tillgiven

 

Macho är en riktigt cool kille som finner sig i det mesta. Han anpassar sig var han än kommer. Han vill gärna ligga i knät eller nära och på nätterna sover han oftast på en huvudkudde. Macho är en glad kille som du blir glad över att ha omkring dig. Att springa är en annan sak som Macho tycker är kul. När man dukar av efter maten följer han glatt med i hopp om att få en matbit.

 

"Han är som en liten solstråle"

 

 

 

Macho flyttade till oss i april 2015. Tyvärr insåg vi att han inte fick vad han behövde i vår flock och blev lite satt på undantag. Han fick bo hos Hanna och Johan under en period i slutet av 2016. Där trivs han så bra, utvecklas fint och får vara den härliga hund han är så där blir han kvar ♥

 

 

 

Kontakta oss gärna via mail: miqro@miqro.se